Nea Makri, Attica, Greece

+30 6941 430681

Mon - Fri: 9:00 - 21:00

Αρχαία Επίδαυρος - Πεζοπορία, Μονοπάτια Πολιτισμού

1

Level of Difficulty

1:15

Ratio

7.5 km

Distance

3 Hours

Duration

Hike Tour

Tour Type

Bus

Transportation

Παλαιά Επίδαυρος - Πολεμάρχα

Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν

Coming Soon

ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Η Επιδαύρια Γη, ανάμεσα στον Σαρωνικό και τον Αργολικό Κόλπο, είναι ένας ευλογημένος τόπος με φυσικό κάλλος και βαθύτατο ιστορικό παρελθόν.

Οι βραχώδεις και δασωμένες πλαγιές του όρους Αραχναίου, οι μαγευτικές ακρογιαλιές και οι απάνεμοι κολπίσκοι με τα ψαροκάϊκα και τα ιστιοφόρα, ταξιδεύουν τον περιηγητή στον μύθο και την ιστορία. Κάστρα, αρχαίες οδοί με γέφυρες και φυλάκια, τάφοι, βυζαντινοί ναοί, επιβλητικά θέατρα, μνημεία αξιοζήλευτα συνθέτουν τον μνημειακό καμβά του Δήμου Επιδαύρου.

ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Μια γοητευτική διαδρομή μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες από την κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Αρχαίας (Παλαιάς) Επιδαύρου με κατεύθυνση προς την ακτή Βαγιωνά.

Ο περιπατητής βαδίζει έχοντας στα δεξιά του το παραλιακό τόξο και αγναντεύοντας το πέλαγο και αριστερά του το χωριό της Αρχαίας Επιδαύρου σε όλη του την έκταση με δεσπόζουσα εικόνα αυτή της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, πολιούχου του χωριού που είναι χτισμένη πάνω στα ερείπια του Ναού της Θεάς Ήρας.

Το τέρμα της παραλίας διαδέχεται ένα πλακόστρωτο μονοπάτι μήκους 150μ περίπου που οδηγεί σε μία απόμερη και ρομαντική παραλία, το “Καλαμάκι”. Η διαδρομή συνεχίζει μέσα σε ένα πευκόφυτο περιβάλλον με πλούσια βλάστηση όπου το πράσινο και το γαλάζιο βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση και καταλήγει στο Ακρωτήρι “Γιαννούζαινα” με το μεταλλικό φάρο πιο κάτω. Στα δεξιά της διαδρομής απλώνεται ο Σαρωνικός με τα κοντινά στην περιοχή νησάκια: την Κυρά, το Αγκίστρι και την Αίγινα. 

πΑΝΑΓΙΑ Η ΠΟΛΕΜΑΡΧΑ

Στην Νέα Επίδαυρο, σε μια ερημική παραλία με πεύκα και ελαιόδεντρα, βρίσκεται η μονή της Πολεμάρχας. Ιδρυτής της μονής υπήρξε ένας μοναχός που ονομαζόταν Αντώνιος.
Ο Αντώνιος, που ήταν μοναχός στη μονή Αγνούντας, επιθυμώντας να απομονωθεί από τους συνασκητές του, εγκαταστάθηκε στην ερημική παραλία της Πολεμάρχας.
Εκεί τον ακολούθησαν δυο νεότεροι μοναχοί, ο Νήφων (μετέπειτα Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως) και ο Ιωσήφ. Σύμφωνα με την παράδοση, μόνοι τους έφτιαξαν τον πρώτο πυρήνα της μονής γύρω στο 1400.

Η μονή έφτασε σε ακμή τις επόμενες δεκαετίες με τη βοήθεια του Πατριάρχη Νήφωνα, οι αλλεπάλληλες όμως πειρατικές επιδρομές ανάγκασαν τους μοναχούς να εγκαταλείψουν την Πολεμάρχα και να αποσυρθούν στη μονή Καλαμίου, στην ενδοχώρα της Επιδαυρίας. Έκτοτε η μονή δεν ξαναλειτούργησε.

Σήμερα από το συγκρότημα σώζεται το καθολικό, αλλά και αρκετά κελλιά και προσκτίσματα. Το καθολικό είναι χτισμένο στον τύπο της τρίκλιτης, καμαροσκέπαστης βασιλικής με δίρριχτη κεραμοσκεπή στέγη. Τα κλίτη χωρίζονται με χαμηλές τοξοστοιχίες που βαίνουν σε πεσσούς και φέρουν πεταλόσχημες καμάρες που ενισχύονται κατά διαστήματα από σφενδόνια κατασκευασμένα από κομμένους ασβεστόλιθους και πωρόλιθους. Στα ανατολικά φέρει μια ημικυκλική αψίδα, δυσανάλογα μικρή σε σχέση με το μέγεθος του ναού.

Πληροφορίες Εξόρμησης

Tour Type

Ήπια Πεζοπορία / Hike

Απόσταση

7.5 χλμ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ναι, από 12 ετών

Βαθμός Δυσκολίας : ΕΥΚΟΛΟ

Ενημερωθείτε για τους βαθμούς δυσκολίας των πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών

Πληροφορίες Αναχώρησης / Επιστροφής

Ημερομηνία Αναχώρησης / Επιστροφής

Κυριακή 01 Οκτωβρίου

'Ωρα Αναχώρησης / Επιστροφής

Αναχώρηση: 08.00 (παρακαλείστε να είσαστε 10 λεπτά πιο νωρίς στο σημειο συνάντησης) / Επιστροφή 21.00 (ενδεικτική)

Σημείο Αναχώρησης / Επιστροφής

Μετρό Άγιος Αντώνιος 08.00 / Παλατάκι Βασιλόπουλος 08.20 / Ισθμός Κτελ 09.10

Κατ' άτομο / περιλαμβάνει ΦΠΑ

30.00

Κόστος Εξόρμησης - Αναλυτικά

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - κΡΑΤΗΣΗ

* 30€ – Κατ’ άτομο

*** Για τους  ανέργους/ φοιτητές έκπτωση -5.00€ 

*** Για παιδιά 10-16 ετών έκπτωση  – 5,00€

Οι τιμές περιλαμβάνουν το νόμιμο ΦΠΑ 24%

Τραπεζικοι Λογαριασμοί:

  • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR12 0172 0400 0050 4009 3094 964
  • ΕΘΝΙΚΗ: GR49 0110 1570 0000 1576 4615 736
  • ALPHA : GR50 0140 1380 1380 0234 0005 135
  • EUROBANK: GR8802600960000110200873965

Νόμιμος Δικαιούχος: ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Το παραπάνω πρόγραμμα, οι διαδρομές και η διάρκεια των δραστηριοτήτων υπόκεινται σε αλλαγές εξαιτίας της ικανότητας της ομάδας, της φυσικής κατάστασης των συμμετεχόντων και των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην περιοχή. Η ADVENTURE CLUB HELLAS διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα λόγω κακοκαιρίας ή τεχνικών δυσκολιών
  • Η πεζοπορία μας είναι κατάλληλη και για αρχαρίους, αρκεί να έχουν μια καλή τυπική φυσική κατάσταση

Let's start
your journey!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής και εφόσον έχει καταβληθεί προκαταβολή ή ολόκληρο το αντίτιμο ισχύουν τα εξής:

  • Μονοήμερη με μετακίνηση με ίδιο μέσο του/της συμμετέχοντα/χουσας, ακύρωση έως και 72 ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, πλήρης επιστροφή χρημάτων. Μετά το πέρας των 72 ωρών δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων
  • Για τις μονοήμερες εξορμήσεις με πούλμαν έως και 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, πλήρης επιστροφή χρημάτων. Μετά το πέρας των 7 ημερών δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων
  • Για τις διήμερες, τριήμερες ,  πολυήμερες εξορμήσεις με πούλμαν  ή με ίδιο μεταφορικό μέσο, με διαμονή σε καταφύγιο, ξενοδοχείο, ξενώνα, camping (ότι προβλέπεται για κάθε εκδήλωση) έως και 21 ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης πλήρης επιστροφή χρημάτων. Έως και 10 ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, επιστροφή 50% επί του συνολικού κόστους. Σε άλλη περίπτωση ακύρωσης για διάστημα μικρότερο των 10 ημερών πριν την εκδήλωση δεν θα γίνεται επιστροφή των χρημάτων

Stay in Touch

We will send you at most one or two short email a month. And we will NEVER EVER pass your info to any other outfit, no matter how worthy.

© 2019 Adventure Club All Rights Reserved. Terms And Conditions. Privacy Policy

Γ.Ε.Μ.Η. 159388603000