Nea Makri, Attica, Greece

+30 6941 430681

Mon - Fri: 9:00 - 21:00

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ – ΓΚΑΜΗΛΑ ΤΥΜΦΗΣ

δρακολίμνη - γκαμηλα τυμφησ

Β++

Βαθμός Δυσκολίας

2497M

Ανώτερο Υψόμετρο

951M

Κατώτερο Υψόμετρο

Trekking

Tour Type

Διαμονή

Ξενοδοχείο / Καταφύγιο

Bus

Transportation

Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6941430681 πριν προχωρήσετε σε κράτηση!

Summit Adventures

Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν

ΓΚΑΜΗΛΑ 2497 μ

ΤΥΜΦΗ - ΓΚΑΜΗΛΑ

Ένας από τους δημοφιλέστερους ορειβατικούς προορισμούς της Ηπείρου, η Τύμφη χαρακτηρίζεται από έντονο ανάγλυφο, με απότομους γκρεμούς που σχηματίστηκαν πριν από 37 με 150 εκατομμύρια χρόνια. Οι πλαγιές του είναι κατάφυτες από οξιές, βελανιδιές και κέδρους,  ενώ ψηλότερα συναντάμε μαύρη πεύκη, μακεδονίτικο έλατο και ρόμπολα.
Στα νότια του βουνού βρίσκεται το φαράγγι του Βίκου με τις πηγές του Βοϊδομάτη, ο οποίος ενώνεται με τον ποταμό Αώο- φυσικό όριο ανάμεσα στην Τύμφη και την Τραπεζίτσα. Στην ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει χαρακτηριστεί εθνικός δρυμός από το 1973, ζουν σπάνια θηλαστικά, όπως η αρκούδα ο λύκος και η βίδρα, καθώς και πτηνά, όπως ο χρυσαετός, ο γυπαετός, ο ασπροπάρης και η χιονάδα.

ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ 2050μ - ΤΥΜΦΗΣ

Από τις γνωστότερες Δρακόλιμνες είναι η Δρακόλιμνη της Τύμφης ή Γκαμήλας. Βρίσκεται σε ένα αλπικό λιβάδι σε υψόμετρο 2050μ. που έχει έκταση περίπου 8 στρέμματα. Τοποθετείται βορειοδυτικά της κορυφής Πλόσκος, βορειοανατολικά της κορυφής Αστράκας, νότια της Μονής Στομίου και βορειοδυτικά της κορυφής Γκαμήλας. Το σχήμα της Δρακόλιμνης Γκαμήλας είναι κυκλικό με διάμετρο 112μ. και βάθος που φθάνει τα 12μ. Η Δρακόλιμνη Γκαμήλας αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό.

Δρακόλιμνες ονομάζονται οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται κυρίως στα βουνά της Ηπείρου και φιλοξενούν στα νερά τους αλπικούς Τρίτωνες. Στην περιοχή γύρω από τις Δρακόλιμνες υπάρχουν βοσκότοποι όπου το καλοκαίρι μετακινούν τις στάνες τους οι κτηνοτρόφοι. Η περιοχή γύρω από μια Δρακόλιμνη είναι εύφορη λόγω των πηγών και των τρεχούμενων νερών

 

Είδη ζώων όπως αρπακτικά πουλιά, αγριοκάτσικα και άλλα συνθέτουν το περιβάλλον της περιοχής. Το χειμώνα τα χιόνια που καλύπτουν τις περιοχές γύρω από τις Δρακόλιμνες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση και παγώνουν τελείως το νερό της λίμνης, ενώ η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι οι κατάλληλες εποχές για μια τέτοια περιήγηση.

Επιστημονικά οι Δρακόλιμνες θεωρούνται απομεινάρια παγετώνων, όμως σύμφωνα με την παράδοση αναφέρονται ως κατοικίες δράκων, οι οποίοι κάθε φορά που μάλωναν πετούσαν βράχους ο ένας στον άλλον. 

Οι δύο λίμνες που αναφέρθηκαν παρουσιάζουν και μία διαφορά. Η Δρακόλιμνη Γκαμήλας έχει μαύρο χώμα στις όχθες της σε συνδυασμό με άσπρες πέτρες, ενώ η Δρακόλιμνη του Σμόλικα έχει στις όχθες της άσπρο χώμα σε συνδυασμό με μαύρες πέτρες. Στην έχθρα των δύο δρακών αποδίδουν οι ποιμένες της περιοχής το φαινόμενο αυτό. Τα άσπρα λιθάρια της λίμνης Γκαμήλας είναι εκείνα που εκσφενδονίζει ο δράκος του Σμόλικα που τα είχε πάρει από τη λίμνη του με το άσπρο χώμα, ενώ τα μαύρα λιθάρια της λίμνης του Σμόλικα είναι εκείνα που εκσφενδονίζει ο δράκος της Γκαμήλας που και εκείνος τα πήρε από τη δική του λίμνη με το μαύρο χώμα.

ΔΙΑΜΟΝΗ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΣΤΡΑΚΑΣ

Πληροφορίες Εξόρμησης

Tour Type

Trekking

Απόσταση

28 χλμ ( 3μέρου)

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

Ναι, με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλή φυσική κατάσταση

Βαθμός Δυσκολίας : ΜΕΤΡΙΟ Β++

Ενημερωθείτε για τους βαθμούς δυσκολίας των πεζοπορικών και ορειβατικών διαδρομών

Ημερομηνία Αναχώρησης / Επιστροφής

Αναχώρηση: Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, 2023 / Επιστροφή: Κυριακή 15 Οκτωβρίου, 2023

'Ωρα Αναχώρησης / Επιστροφής

Αναχώρηση Παρασκευή:
- Άγιος Αντώνιος Μετρό: 17.00, Παλατάκι (Βασιλοπουλος) 17.20, Ισθμός: 18.10 (παρακαλείστε να είσαστε 10 λεπτά πιο νωρίς στο σημειο συνάντησης) / Επιστροφή Κυριακή: 23.00 (ενδεικτική)

Σημείο Αναχώρησης / Επιστροφής

Άγιος Αντώνιος Μετρό / Παλατάκι / Ισθμός

Κατ' άτομο / περιλαμβάνει ΦΠΑ

195

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ

 • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  17.00: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Μετρό Άγιος Αντώνιος. Παρακαλείστε να είσαστε στο σημείο 10 λεπτά πιο νωρίς 17.20 Παλατάκι 18.10 Ισθμός Κορίνθου. Προορισμός η πόλη των Ιωαννίνων και το ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Ενδεικτική ώρα άφιξης +/- 22.00 Check In στο ξενοδοχείο, τακτοποιήση στα δωμάτια (δίκλινα & τρίκλινα) και βραδινή έξοδο στη γραφική πόλη των Ιωαννίνων

 • ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  08.00 : Check out από το ξενοδοχείο, αφού πάρουμε το πρωινό μας, Το πεζοπορικό ταξίδι μας με προορισμό το ονειρικο Μικρό Πάπιγκο έχει ξεκινήσει και αναμένεται να είναι συναρπαστικό. Μετά από μία ώρα περίπου φθάνουμε στο σημείο έναρξης της πεζοπορίας μας. Θα φορέσουμε τα ορειβατικά μας σακίδια με προορισμό το ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας στα 1950 μέτρα. Ξεκινάμε τη πεζοπορία μας διασχίζοντας τον όμορφο πετρόκτιστο οικισμό του χωριού έχοντας απένατι μας τον επιβλητικό όγκο της Αστράκας. Ακολουθούμε το εθνικο μονοπάτι 03 μέσα σε καταπράσινο δάσος αρχικά έως την βρύση Αντάλκη 1178μ και στη συνέχεια σιγά σιγά το δάσος δίνει τη θέση του σε αραιούς θαμνώδες κέδρους με κατάληξη σε αλπικό πεδίο με απεριόριστη θέα!! Προς το μεσημέρι, μετά από 4 ώρες περίπου, έχουμε φτάσει στο ορειβατικό καταφύγιο της Αστράκας. Τακτοποίηση, ελεύθερη ώρα για φαγητό και ξεκούραση. 17.30 ετοιμάζουμε το σακίδιο μας με προορισμό τη φημισμένη Δρακόλιμνη της Τύμφης σε υψόμετρο 2050 μέτρων. Το μονοπάτι αρχικά κατηφορίζει μέχρι την εποχική λίμνη “λάκκα Τσουμάνη”, από όπου και συνεχίζει ανηφορικά μέχρι τη Δρακόλιμνη!! Φθάνοντας στη λίμνη, στο σπίτι του Αλπικού Τρίτωνα, οι εικόνες θα μας μαγέψουν .. Θα απολαύσουμε τη θέα της χαράδρας του Αώου, της Τραπεζίτσας και του Σμόλικα!! Επιστροφή στο καταφύγιο από την ίδια διαδρομή, φαγητό και διανυκτέρευση!

 • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΜΙΚΡΟ ΠΑΠΙΓΚΟ - ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΣΤΡΑΚΑΣ

  Μικρό Πάπιγκο 951μ - Καταφύγιο Αστράκας 1912μ → Μέγιστο Υψόμετρο: 1912μ → Ελάχιστο Υψόμετρο: 951μ → Μήκος διαδρομής: 5,9 χλμ → Συνολική ανάβαση: 988 μέτρα → Συνολική Κατάβαση: 37 μέτρα → Εκτιμώμενος Χρόνος Πορεία: 3,30 ώρες → Βαθμός Δυσκολίας: 2 (πολύ καλή φυσική κατάσταση)

 • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΣΤΡΑΚΑΣ - ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ

  Καταφύγιο Αστράκας 1912 μ - Δρακόλιμνη 2050 μ → Μέγιστο Υψόμετρο: 2050 μ → Ελάχιστο Υψόμετρο: 1755 μ → Μήκος διαδρομής: 2,8 χλμ → Συνολική ανάβαση: 273 μέτρα → Συνολική Κατάβαση: 189 μέτρα → Εκτιμώμενος Χρόνος Πορεία: 1.30 ώρες → Βαθμός Δυσκολίας: 2 (πολύ καλή φυσική κατάσταση)

 • ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

  Πρωινό ξύπνημα, και αφού πάρουμε το πρωινό μας, θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή προς την υψηλότερη κορυφή της Τύμφης, τη Γκαμήλα στα 2497 μέτρα!! Η διαδρομή προς την κορυφή εναλλάσσεται και μας εμφανίζει πότε εντυπωσιακούς βράχους πότε λιβαδάκια, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας, όπου μετά από 3 ώρες περίπου φθάνουμε στην κορυφή! Εκτός από την χαράδρα του Αώου θα θαυμάσουμε την Δρακολιμνη Τύμφης από μια μοναδική οπτική γωνία, το πίσω μέρος της κορυφής της Αστράκας, τα αλπικα λιβάδια του οροπεδιου, τον Σμόλικα στο βάθος, αλλά και τις πολλές βουνοκορφές και ορθοπλαγιές της περιοχής Για την επιστροφή μας στο καταφύγιο της Αστράκας, θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδρομή προς τα πίσω. Αφού επιστρέψουμε στο καταφύγιο, θα έχουμε λίγο χρόνο για ξεκούραση και θα ξεκινήσουμε την κατάβαση μας προς το Μικρό Πάπιγκο, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν! Φαγητό σε ταβέρνα του χωριού και επιστροφή στην Αθήνα αργά το βράδυ

 • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΑΣΤΡΑΚΑΣ - ΚΟΡΥΦΗ ΓΚΑΜΗΛΑ

  Καταφύγιο Αστράκας 1912 μ - Κορυφή Γκαμήλα 2497 μ → Μέγιστο Υψόμετρο: 2497 μ → Ελάχιστο Υψόμετρο: 1767 μ → Μήκος διαδρομής: 5,1 χλμ → Συνολική ανάβαση: 679 μέτρα → Συνολική Κατάβαση: 150 μέτρα → Εκτιμώμενος Χρόνος Πορεία: 3 ώρες → Βαθμός Δυσκολίας: 2 (πολύ καλή φυσική κατάσταση)

Κόστος Εξόρμησης - Αναλυτικά

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - κΡΑΤΗΣΗ

195€ / Κατ’ άτομο 

Οι τιμές περιλαμβάνουν το νόμιμο ΦΠΑ 24%

Τραπεζικοι Λογαριασμοί:

 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ: GR12 0172 0400 0050 4009 3094 964
 • ΕΘΝΙΚΗ: GR49 0110 1570 0000 1576 4615 736
 • ALPHA : GR50 0140 1380 1380 0234 0005 135
 • EUROBANK: GR8802600960000110200873965

Νόμιμος Δικαιούχος: ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΗΣ ΗΛΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Must Have !!

Τι θα πρέπει να έχετε μαζί σας (ελάχιστος απαραίτητος βασικός εξοπλισμός)

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 • Το παραπάνω πρόγραμμα, οι διαδρομές και η διάρκεια των δραστηριοτήτων υπόκεινται σε αλλαγές εξαιτίας της ικανότητας της ομάδας, της φυσικής κατάστασης των συμμετεχόντων και των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν στην περιοχή. Η ADVENTURE CLUB HELLAS διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα λόγω κακοκαιρίας ή τεχνικών δυσκολιών
 • Η πεζοπορία μας είναι κατάλληλη και για αρχαρίους, αρκεί να έχουν μια καλή τυπική φυσική κατάσταση

Let's start
your journey!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ

Σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής και εφόσον έχει καταβληθεί προκαταβολή ή ολόκληρο το αντίτιμο ισχύουν τα εξής:

 • Μονοήμερη με μετακίνηση με ίδιο μέσο του/της συμμετέχοντα/χουσας, ακύρωση έως και 72 ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, πλήρης επιστροφή χρημάτων. Μετά το πέρας των 72 ωρών δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων
 • Για τις μονοήμερες εξορμήσεις με πούλμαν έως και 7 ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, πλήρης επιστροφή χρημάτων. Μετά το πέρας των 7 ημερών δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων
 • Για τις διήμερες, τριήμερες ,  πολυήμερες εξορμήσεις με πούλμαν  ή με ίδιο μεταφορικό μέσο, με διαμονή σε καταφύγιο, ξενοδοχείο, ξενώνα, camping (ότι προβλέπεται για κάθε εκδήλωση) έως και 20 ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης πλήρης επιστροφή χρημάτων. Έως και 10 ημέρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, επιστροφή 50% επί του συνολικού κόστους. Σε άλλη περίπτωση ακύρωσης για διάστημα μικρότερο των 15 ημερών πριν την εκδήλωση δεν θα γίνεται επιστροφή των χρημάτων

Stay in Touch

We will send you at most one or two short email a month. And we will NEVER EVER pass your info to any other outfit, no matter how worthy.

© 2019 Adventure Club All Rights Reserved. Terms And Conditions. Privacy Policy

Γ.Ε.Μ.Η. 159388603000

Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί.Επικοινωνήστε μαζί μας στο 6941430681